Kokosová mouka

Kokos je velice oblíbenou a chutnou plodinou. Není tomu tak dávno kdy byl znám pouze nastrouhaný v podobě drobounkých pylinek, které se využívaly hlavně při pečení vánočního cukroví. V dnešní době se ale již můžeme bavit o jeho všestrannosti, protože se z něj vyrábí opravdu nespočet výrobků, za které lze jmenovat například olej, cukr, vodu, mléko, máslo, smetanu nebo třeba i kokosové misky. Veliké oblibě se v posledních letech těší i mouka vyrobená právě z tohoto exotického oříšku.Kokosový ořech
Než přejdeme k tomu, čím si vlastně vysloužila svou oblíbenost, podívejme se na to, jaký proces předchází tomu, než se dostane na světlo světa. Tato mouka je vyrobená za masa. Teď si určitě říkáte, jak to může být možné, a zda se nejedná o pouhý omyl nebo překlep. Můžu vás ujistit, že je tomu skutečně tak. Nejedná se ovšem o maso v nám známé podobě, jako je například hovězí nebo kuřecí, ale o část ořechu, která se tímto totožným názvem označuje. Konkrétně se jedná o část, která zbude po odstranění pevné hnědé slupky. Problémem je, že uprostřed se nachází již zmiňovaná voda, která se musí odejmout. Poté už nezbývá nic jiného, než mletí a následné sušení, které zajistí vysušení a dosáhnutí požadované struktury tolik podobné samotné mouce. Tento proces probíhá při nízké teplotě, aby nedošlo ke ztrátě blahodárných látek, jimiž je kokos přímo napěchovaný.
Obrovskou výhodu představuje hlavně fakt, že neobsahuje lepek, a proto jej mohou do svých jídelníčků zařadit osoby na něj alergické. Opomenout nemůžeme ani nespočet minerálů a vitamínů, které spolehlivě pokryjí tělesnou potřebu. Velice často řešeným tématem je i tuk v kokosu obsažený a jeho účinky na hubnutí. Mouka v miscePravdou je, že se jedná o tuk zdravý a pro naše tělo prospěšný, takže se rozhodně nemusíme bát, že bychom jeho konzumací začali tloustnout. Je tomu právě naopak! Kokos totiž také velice blahodárně působí na metabolismus, který uvádí do pohybu. Spalování našich tukových zásob se naopak zvyšuje!
Kokosovou mouku od https://www.nakliceno.cz/kokosova-mouka/ můžete do jakýchkoli receptů, protože se nevyznačuje nijak výraznou chutí, která by ovlivňovala chuť celého jídla. Ve sladkých receptech naopak uvítáte lahodný nádech, jež dezertu dodá.